Wedstrijd Galatasaray - Juventus gestaakt, Bayer Leverkusen door

De coach van Juventus, Antonio Conte, windt zich op tijdens de wegens zware sneeuwval gestaakte Champions League-wedstrijd in het TT Arena Stadium in Istanbul. Foto AFP / Bulent Kilic

De Champions League-wedstrijd tussen Galatasaray en Juventus is vanavond in de 32e minuut gestaakt. Door hevige winterse buien, sneeuwval en hagel, waren de lijnen op het veld niet meer zichtbaar. De stand was op dat moment nog 0-0.

Aanvankelijk werd nog geprobeerd het veld speelklaar te maken, maar na ruim een halfuur werd die missie afgeblazen en de wedstrijd definitief gestaakt. Het is nog niet bekend wanneer het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld. Bij Galatasaray stond Wesley Sneijder in de basis. De Nederlandse middenvelder moet met zijn ploeg Juventus in de laatste groepswedstrijd verslaan om de volgende ronde van het kampioenenbal te bereiken.

Bayer Leverkusen en Olympiakos Piraeus door

Bayer Leverkusen slaagde er ondertussen in de knock-outfase van de Champions League te bereiken. De Duitsers wonnen met 1-0 bij Real Sociedad, terwijl Sjachtar Donetsk met dezelfde cijfers onderuit ging bij Manchester United. Sjachtar was de laatste speelronde ingegaan met een punt voorsprong.

Ook Olympiakos Piraeus bereikte vanavond de laatste zestien van de Champions League. De ploeg verzekerde zich door een 3-1 zege op Anderlecht van de tweede plek in groep C. Olympiakos eindigde net als Benfica op tien punten, maar het onderlinge resultaat gaf de doorslag in het voordeel van de Grieken.

De 2-1 zege van Benfica op Paris Saint-Germain was door de driepunter van Olympiakos slechts goed voor een vervolg in de Europa League.

Manchester City wint, maar eindigt achter Bayern

In groep D kwam Manchester City een doelpunt tekort om de groepswinst voor de ogen van Bayern München weg te kapen. De Engelsen wonnen na een 2-0 achterstand met 3-2. David Silva, Aleksandar Kolarov en James Milner poetsten in München twee vroege goals van Thomas Müller en Mario Götze weg.

Bayern en City hielden beide vijftien punten over aan de groepsfase van het kampioenenbal, maar het onderlinge resultaat spreekt in het voordeel van de Rekordmeister, die eerder in Manchester met 3-1 won.

Door een goal van Tomas Wagner in blessuretijd won Viktoria Plzen niet alleen met 2-1 van CSKA Moskou, maar stootte het bovendien de Russen van de derde plaats af. Daardoor gaan de Tsjechen na de winterstop verder in de Europa League. (Novum)