Waar gaat de kerstman heen?

None

Sinds 1955 volgt de North American Aerospace Defense Command (NORAD), de militaire waakhond van het Noord-Amerikaanse luchtruim, op kerstavond de tocht van de kerstman. Het begon als een foutje, een winkelketen adverteerde per ongeluk met het nummer van voorganger CONAD voor een beldienst om kinderen te vertellen waar Santa zich op dat moment bevond in zijn slee. In de afgelopen 58 jaar is er veel veranderd aan de traditie. Naast bellen, kunnen kinderen nu ook de kerstman volgen via de website, Twitter, Facebook, YouTube en Google+ en natuurlijk met de NORAD Tracks Santa-app. Dit jaar werkte NORAD samen met Microsoft om op de website noradsanta.org de koers van de kerstman volledig in 3D vast te leggen en in real-time te tonen. Daarnaast kunnen kinderen er dagelijks terecht voor nieuwe kerstspelletjes en een mediabibliotheek met allerhande informatie over kerst en de kerstman, maar ook de geschiedenis en doelstelling van NORAD.