Tipje van de Star Wars-sluier

None

Disney is spaarzaam met het delen van details over de aanstaande vervolgen op de twee succesvolle Star Wars-trilogieën. Dat ligt niet alleen aan regisseur J.J. Abrahams (Lost, Star Trek) die bekend staat om zijn geheimzinnigheid, maar ook gewoon aan het feit dat de opnames pas volgend jaar van start gaan. Toch probeerde Disney vorige week al de aandacht te vestigen op de nieuwe productie door een officieel Instagram account te openen: @starwars. De eerste bijdrage trok het sci fi-epos meteen naar het jaar 2013 met een selfie van schurk Darth Vader op de set van de allereerste scène van de allereerste Star Wars-film. Sinds 2 december volgen al bijna honderdtachtigduizend mensen Star Wars op Instagram, nog altijd weinig vergeleken met de ruim half miljoen volgers op Twitter. Beide accounts zijn aan te raden vanwege de gebalanceerde mix van nostalgische feiten en foto’s met het laatste nieuws over de filmreeksen.