Tegen wil en dank op Twitter

None

Toen Stephen King vorige week vrijdag zijn Twitter-account aanmaakte vergaarde hij binnen drie minuten dertigduizend volgers. De horrorschrijver is vooruitstrevend in het gebruik van nieuwe media – in 2000 bracht hij als een van de eerste grote schrijvers een commercieel e-book uit en in 2009 schreef hij UR, een boek speciaal bedoeld voor de launch van de Kindle 2 – maar aan Twitter waagde hij zich lang niet. Tegenover persbureau AP bevestigde een assistent van King dat hij op aandringen van zijn uitgever Scribner een account aanmaakte onder de naam @StephenKingAuth. Dat werd echter al snel veranderd in @StephenKing. Fans hoeven niet te verwachten dat King vaak op Twitter te lezen is, zijn management waarschuwt dat de auteur daarvoor te veel van het lezen en schrijven van boeken houdt. Zijn tweede tweet voorspelt ook al weinig goeds voor de toekomst: „Eindelijk op Twitter en dan heb ik niks te melden. Grote schrijver die ik ben.”