Poetin benoemt omstreden Kiseljov tot hoofd nieuw persbureau

None

De Russische president Poetin heeft de omstreden tv-presentator Dmitri Kiseljov aangesteld als hoofd van het nieuwe staatspersbureau Rusland Vandaag. Kiseljov is een conservatief die bekend staat om de grove wijze waarop hij Poetins beleid uitdraagt. Onlangs zei hij op televisie dat de organen van homo’s niet geschikt zijn voor transplantatie en beter verbrand kunnen worden. Kiseljov krijgt ook de radiozender Stem van Rusland onder zich. De benoeming maakt deel uit van Poetins reorganisatie van de staatsmedia. Het persbureau RIA Novosti , gericht op het buitenland, is opgeheven en vervangen door het nieuwe persbureau. RIA Novosti meldt hierover: „Weer een verandering in het Russische medialandschap, die lijkt te wijzen op een grotere staatcontrole op de toch al stevig aan banden gelegde media.” RIA Novosti is opgericht na de Duitse inval van 1941. The New York Times roemde onlangs nog de neutrale toon en het ‘respect voor evenwichtige verslaggeving.”