Hutspot van pophits

None

Het einde van het jaar kruipt langzaam dichterbij. Niks bevredigt onze sluimerende eindejaarsgevoelens beter dan een goed lijstje of top tien van het afgelopen jaar. Althans, misschien zijn de mashups en mixen nog net iets leuker. Neem die van de Canadese muzikant Daniel Kim.

Sinds 2010 maakt hij zijn jaarlijkse Danthology met daarin de beste, meest opvallende of succesvolle pophits én hun clips door elkaar gehusseld. Dit jaar propte Kim 68 nummers in een krappe zes minuten. Natuurlijk ontbreken zomerhits als ‘Get Lucky’ en ‘Blurred Lines’ niet. De veelbesproken Miley Cyrus is uiteraard van de partij, maar ook internethit ‘The Fox (What Does The Fox Say?)’ van de Noorse band Ylvis mag niet ontbreken. Met zijn Danthology serie kan Kim zich inmiddels meten aan andere overzichten als de jaarlijkse United State of Pop van DJ Earworm of DJ Sandeman die mashups en remixes maakt voor 3 Voor 12.