Geen tweede termijn Korthals als partijvoorzitter VVD

Benk Korthals wil niet voor een tweede termijn gaan. Foto ANP / Phil Nijhuis

Benk Korthals stopt in mei volgend jaar als partijvoorzitter. Dat heeft hij in een brief aan het partijbestuur geschreven, zo meldt het AD vanochtend. Zijn eerste termijn loopt dan af. Korthals stelt dat het nooit zijn bedoeling is geweest om voor een tweede termijn te gaan.

Korthals zette zich in voor onder meer de integriteit van VVD’ers, mede naar aanleiding van corruptieonderzoeken naar VVD-politicus Jos van Rey. Eerder dit jaar bleek dat Korthals zelf tweemaal als getuige was gehoord.

Korthals kwam in 1982 voor de VVD in de Kamer en in 1998 werd hij in het tweede kabinet-Kok minister van Justitie. Ook was hij kort minister van Defensie in Balkenende I. Toen bleek dat hij de Kamer in zijn vorige functie onjuist had geïnformeerd, moest hij aftreden.

    • Mirjam Remie