De boze wolf op je dekbed

Sprookjes die ouders voorlezen vlak voor het slapen gaan, komen in de hoofden van kinderen tot leven. Een samenwerkingsverband van de Universiteit Eindhoven, designers, programmeurs en een textielfabrikant wil een stapje verder gaan en deze verhaaltjes echt tot leven brengen met TexTales. Deze app maakt gebruik van augmented reality en speciaal daarvoor gemaakt beddengoed. TexTales herkent patronen op het beddengoed en projecteert op de schermen van smartphones en tablets de karakters van het voorgelezen verhaal op het textiel. Kinderen kunnen met de ontstane hologrammen – de grote boze wolf of een rij bloemen – spelen door hun handen te bewegen in de fysieke ruimte waar deze zich bevinden. TexTales moet volgens de makers kinderen nog meer enthousiasmeren om samen met papa of mama verhalen te lezen. De app is nog volop in ontwikkeling en zoekt momenteel via crowdfundplatform Kickstarter geldschieters.