2013 door de lens

None

Ook TIME Magazine maakt het afgelopen jaar overzichtelijk, maar dan in 365 foto’s. Eén voor elke dag. Dat betekent overigens dat de galerij pas compleet is op 1 januari 2014. Het TIME-overzicht is niet bedoeld om alleen het grote nieuws van 2012 te tonen – bijvoorbeeld de brand in de Braziliaanse nachtclub Kiss op 27 januari, de aanslagen in Boston of de fabrieksramp in Bangladesh; er is juist ook veel ruimte voor het kleine en menselijke. Zoals de Amerikaanse Sarah Stancyzk die op 11 november gefotografeerd is terwijl ze in een slaapzak bij het graf van haar in Afghanistan gesneuvelde man ligt. Of de Venezolaanse vrouw die gewikkeld in haar vlag slaapt tijdens de begrafenis van Hugo Chavez.

TIME hoopt met het jaaroverzicht ‘365: A Year in Pictures 2013’ het afgelopen jaar voor eens en voor altijd achter zich te laten in de geschiedenisboeken, zo schrijft het Amerikaanse tijdschrift op de website.