Top eredivisie is nu voor het eerst stabiel

Behalve Vitesse en Feyenoord wonnen ook de andere twee teams van de topvier, Ajax en FC Twente, hun wedstrijden. Bij Ajax was Davy Klaassen de belangrijkste speler, door thuis drie keer te scoren tegen NAC. Bojan Krkic maakte nog de 4-0.

FC Twente won in Alkmaar nipt van AZ: 1-2. Youness Mokhtar maakte beide doelpunten voor de Tukkers, Roy Beerens scoorde tegen.

De ‘IJsselderby’ tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle, de eerste op het hoogste niveau sinds 1987, eindigde in 4-1 voor de ploeg uit Deventer. Voor Go Ahead scoorden Doke Schmidt, Erik Falkenburg, Jarchinio Antonia en Jop van der Linden. Stef Nijland maakte de Zwolse eretreffer.

FC Groningen verloor in eigen huis van ADO Den Haag: 1-2. FC Utrecht was met 2-0 te sterk voor NEC en klom naar de zevende plaats. Heracles won uit met 3-1 van Roda JC. RKC-SC Cambuur eindigde in 2-2.