Spits Blackburn Rovers opgepakt op verdenking van match-fixing

Foto Blackburn Rovers
Foto Blackburn Rovers

Dudley Junior Campbell, de 32-jarige spits van de Engelse voetbalclub de Blackburn Rovers, is een van de zes mensen die door de Britse recherche is gearresteerd op verdenking van match fixing. Dat heeft de club vandaag op zijn website bevestigd.

De arrestatie volgde op een onderzoek van de Britse krant The Sun, dat gisteren werd gepubliceerd. Naast de korte verklaring online onthoudt de club zich van verder commentaar.

In het artikel van The Sun staat dat Sam Sodje, een Nigeriaanse speler van Portsmouth, tegenover een undercover-journalist claimt tegen betaling duels op alle niveaus te kunnen beïnvloeden. De krant claimt daarnaast bewijs te hebben dat er in het Championship gemanipuleerd wordt.

Bewust geel of rood krijgen tegen een forse vergoeding

Een speler zou tegen een vergoeding van 30.000 pond bewust een gele kaart hebben gepakt volgens The Sun. Onder anderen op het uitdelen van gele en rode kaarten kan worden gegokt.

De Blackburn Rovers spelen in de Football League Championship, de Engelse tweede klasse. DJ Campbell speelde voorheen voor Birmingham in de Premier League.

Vergelijkbaar onderzoek dat vorige maand werd gedaan door een andere Britse krant, The Daily Telegraph, leidde tot de arrestatie van twee spelers uit de zesde klasse, eveneens op verdenking van match-fixing.

Dit weekend kwam daarnaast naar buiten dat een oud-speler van Portsmouth, Sam Sodje, een club uit de Premier League, twee overtredingen maakte om rood te krijgen. Dat zou hem 70.000 pond hebben opgeleverd.

    • Annemarie Coevert