Rustig en droog

Onder invloed van een hogedrukgebied is het de rest van de week rustig en droog decemberweer. Vanavond en maandagnacht kan plaatselijk mist ontstaan. Verspreid in het land komen ook opklaringen voor, maar vooral in het noordoosten en oosten overheerst bewolking. Het koelt tot tussen min 1 en 3 graden af, maar in bewolkte gebieden wordt het minder koud.

Dinsdag is de kans op hardnekkige mist in het noorden het grootst. Op andere plekken laat de zon zich zien; misschien dat er regio’s zijn waar het een zonnige dag wordt. De wind is zwak tot matig en waait uit zuid of zuidwest. De maximumtemperatuur ligt tussen 5 en 8 graden. Ook woensdag, donderdag en vrijdag houden we mist afgewisseld met zonneschijn. In de nachten kan het licht vriezen, overdag wordt het veelal 3 tot 7 graden.