Russell Brand voor nop

Download // Cabaret Russell Brand Messiah complex proxybay.eu

Begin november stond Russell Brand in een uitverkochte Heineken Music Hall, Amsterdam was een halte van zijn stand-up wereldtournee Messiah Complex. Gemist? Niet getreurd, je kunt de show nu gratis in huis halen. ‘You can get it however you want to. Or don’t, I still love you and your dog’, postte de komiek/acteur/presentator, die vaker de controverse opzoekt, onlangs op Twitter. Vervolgens stuurde hij een linkje naar de downloadsite Pirate Bay: ‘#MessiahComplex - for free http://www.proxybay.eu’.

‘If i download this illegally will that make you sad?’ stuurde een volger naar de komiek.

‘I don’t mind as long as you watch it’, reageerde Brand.

Dit schreef redacteur Ron Rijghard over de show in NRC: ‘Russell Brand zou best een Nederlandse cabaretier kunnen zijn. Behalve dat Nederlandse cabaretiers natuurlijk geen bruut aantrekkelijke mannen zijn die geloofwaardig een avond kunnen pochen over hun seksuele honger en even geloofwaardig een leren broek, leren jas en lang Jezus-haar en -baard weten te dragen. Maar inhoudelijk heeft Brand een vergelijkbare opvatting over het metier als hier te lande. Dezelfde zachte mores en harde seksgrappen. Dezelfde zelfspot, verlichte ironie en geëngageerde woede verpakt in een vindingrijk, zorgvuldig afgehecht verhaal.’