Obama, Ban Ki-moon en Raúl Castro spreken bij herdenking Mandela

Een scherm in het voetbalstadion waar de herdenkingsdienst gehouden wordt toont een foto van Mandela. Foto Reuters / Adrees Latif

Obama is morgen een van de sprekers op de herdenkingsdienst voor Nelson Mandela in Johannesburg, net als secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en de Cubaanse president Raúl Castro. Dat meldt persbureau AFP.

Een groot aantal regeringsleiders en staatshoofden komt naar de herdenkingsdienst voor de Zuid-Afrikaanse oud-president die afgelopen donderdag op 95-jarige leeftijd overleed. Namens Nederland zijn koning Willem-Alexander en minister Timmermans aanwezig.

De dienst wordt tussen 10:00 uur en 14:00 uur (onze tijd) gehouden in het voetbalstadion Soccer City in Soweto. Er worden minstens 80.000 mensen verwacht. De huidige Zuid-Afrikaanse president, Jacob Zuma, is de hoofdspreker.

Mandela wordt aanstaande zondag begraven.

    • Peter Zantingh