Obama, Ban Ki-moon en Raúl Castro spreken bij herdenking Mandela

Een scherm in het voetbalstadion waar de herdenkingsdienst gehouden wordt toont een foto van Mandela.
Een scherm in het voetbalstadion waar de herdenkingsdienst gehouden wordt toont een foto van Mandela. Foto Reuters / Adrees Latif

Obama is morgen een van de sprekers op de herdenkingsdienst voor Nelson Mandela in Johannesburg, net als secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en de Cubaanse president Raúl Castro. Dat meldt persbureau AFP.

Een groot aantal regeringsleiders en staatshoofden komt naar de herdenkingsdienst voor de Zuid-Afrikaanse oud-president die afgelopen donderdag op 95-jarige leeftijd overleed. Namens Nederland zijn koning Willem-Alexander en minister Timmermans aanwezig.

De dienst wordt tussen 10:00 uur en 14:00 uur (onze tijd) gehouden in het voetbalstadion Soccer City in Soweto. Er worden minstens 80.000 mensen verwacht. De huidige Zuid-Afrikaanse president, Jacob Zuma, is de hoofdspreker.

Mandela wordt aanstaande zondag begraven.

    • Peter Zantingh