OM voegt moord toe aan aanklacht zaak-Rishi na verzoek ouders

Bloemen voor de doodgeschoten 17-jarige op station Holland Spoor. Foto ANP / Phil Nijhuijs

Aan de tenlastelegging tegen de agent die terechtstaat voor het neerschieten van de 17-jarige Rishi Chandrikasing, is vanochtend de verdenking moord toegevoegd. Dat schrijft persbureau Novum.

Officier van justitie Wouter Bos wil daarmee tegemoetkomen aan de wens van de ouders van het slachtoffer. Bos zegt wel dat hij vindt dat er geen sprake is van voorbedachte rade en zal dan ook vrijspraak vragen voor moord.

Speciale veiligheidsmaatregelen

Vorige week werd bekend dat de agent die terechtstaat voor het incident wordt bedreigd. De rechtbank heeft daarom speciale veiligheidsmaatregelen genomen. De agent zal niet zichtbaar zijn voor anderen, hij komt in het hok te zitten dat normaliter door tolken wordt gebruikt, schrijft NU.nl.

Agent dacht dat Rishi wapen droeg

Op de vroege ochtend van 24 november 2012 werd Rishi op het station dodelijk geraakt door een politiekogel. De betrokken agent dacht dat de jongen een wapen trok, maar hij bleek ongewapend. De agent die heeft geschoten is de dag na het incident al officieel als verdachte aangemerkt.

    • Nando Kasteleijn