In beeld

Mark Rutte op bezoek in Israël en de Palestijnse gebieden

Premier Mark Rutte bezoekt sinds zaterdag samen met Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) Israël en de Palestijnse Gebieden. Vandaag bezocht hij Tel Aviv en Jeruzalem op zijn laatste dag.Tijdens het bezoek is het startschot gegeven voor het zogenoemde samenwerkingsforum: terugkerende bijeenkomsten met mensen uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en wetenschappers. Rutte heeft vandaag in Jeruzalem een extra gesprek gehad met zijn Israëlische ambtsgenoot Benjamin Netanyahu, op verzoek van Netanyahu. De woordvoerder wilde hierover kwijt dat het niets te maken had met de incidenten tijdens het driedaagse bezoek. Zo zegde Timmermans een bezoek aan de oude stad van Hebron af, omdat hij geen bewaking wilde van gewapende Israëlische militairen.
Het bezoek aan het monument in de officiële staatsinstelling van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust.
Reuters / Amir Cohen
In het museum legt de Nederlandse premier een krans tijdens een ceremonie waarin de Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden herdacht.
AP / Tsafrir Abayov
ANP / Martijn Beekman
Rutte in de 'Hal van Namen' in het museum.
EPA / Abir Sultan
Rutte, met rechts oud-verzetsman Kurt J Walter in de officiële staatsinstelling.
ANP / Martijn Beekman
ANP / Martijn Beekman
Premier Mark Rutte tijdens zijn bezoek aan Rawabi, een stad in aanbouw op de Westelijke Jordaanoever.
ANP / Martijn Beekman
Daarnaast deed de minister-president bejaardencentrum Beth Juliana aan op de laatste dag van zijn bezoek aan Israel en de Palestijnse gebieden. Een deel van de bewoners van het centrum is van Nederlandse afkomst en heeft de holocaust overleefd.
ANP / Martijn Beekman
De grot in de Geboortekerk in Bethlehem - de zogenaamde Grotto of the Nativity wordt bestudeerd door de premier.
ANP / Martijn Beekman
De minister-president fietst over de Rothschild Boulevard, waar verschillende Israëlische start-up bedrijven hun kantoor houden. De tocht eindigde bij "The Library", een centrum waarin startende ondernemers van technologische bedrijven werkruimte en faciliteiten kunnen delen. Hij is daar geïnformeerd over het Israëlische innovatie-ecosysteem.
ANP / Martijn Beekman
Rutte betreedt de Geboortekerk in Bethlehem.
ANP / Martijn Beekman
De Israëlische president Shimon Peres ontvangt onze politiek leider in Tel Aviv.
AFP / David Buimovitch
Onze premier in gesprek met Kurt Walter, een man die een tijdlang vast heeft gezeten in Kamp Westerbork, bekend als voorportaal van de vernietigingskampen waar Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog naartoe werden gestuurd.
AFP / Gali Tibbon