Let it snow, let it snow, Let it snow

Foto Elsa/Getty

Er zou aan het eind van de dag een beetje sneeuw vallen in Philadelphia. Niets bijzonders. Maar het werd een sneeuwstorm inclusief rukwinden, die langs de hele oostkust van de Verenigde Staten trok. American-footballspelers zijn niet van suiker – de sport promoot zich graag als ‘slechtweersport’ – dus deze wedstrijd tussen de Philadelphia Eagles en de Detroit Lions ging gewoon door.

Spelers en coaches zochten elkaar op bij de warmtelampen langs de lijn en zelfs de cheerleaders droegen wintervesten. Voor de fans in het stadion was de wedstrijd nauwelijks te volgen: de bal was door de sneeuw niet te zien, de lijnen waren ondergesneeuwd. Grenswachters gebruikten bladblazers om de sneeuw van het veld te blazen, om te kunnen bepalen of er een ‘first down’ was gescoord.

Zonder zicht en zonder grip was het vooral proberen overeind te blijven op de gladde velden en niet geblesseerd te raken. Zoals Philadelphia Eagles-speler Donnie Jones, hier te zien op de foto. Al tijdens de warming-up viel het eerste slachtoffer. Reggie Bush, running back van de Detroit Lions, raakte geblesseerd aan zijn kuit en kon niet verder spelen.

Ook in Pittsburgh en Washington viel gisteravond hevig sneeuw tijdnes de National Football League- wedstrijden. Er viel zo’n 8 tot 25 centimeter sneeuw.