Hockeysters verslaan Australië in finale World League

De Nederlandse hockeysters vieren het winnen van de World League. Foto AFP / Walter Monteros

De Nederlandse hockeysters hebben de eerste editie van de World League gewonnen. In het Argentijnse San Miguel de Tucuman werd in de finale met 5-1 gewonnen van Australië. Bij rust stond Oranje nog met 1-0 achter. Maartje Paumen scoorde twee keer en werd daarmee topscorer van het toernooi.

Nederland had een dag na de zinderende halve finale tegen Argentinië aanvankelijk moeite om ook tegen Australië goed voor de dag te komen. De ploeg van bondscoach Max Caldas werd in de beginfase overrompeld en kwam na zes minuten met 1-0 achter door een benutte strafcorner van Annan Flanagan.

Vroeg in de tweede helft kantelde de wedstrijd. Paumen maakte gelijk uit een strafcorner, waarna Roos Drost amper een minuut later Nederland op voorsprong zette. Een tip-in van Kitty van Male na goed voorbereidend werk van Lidewij Welten betekende de genadeklap voor de vermoeid ogende Australische speelsters. Paumen en Welten maakten er in de slotfase ook nog 4-1 en 5-1 van.

Engeland, dat in de halve finale nog kansloos was tegen Australië, sloot het toernooi af op de derde plaats. De wedstrijd om het brons tegen gastland Argentinië werd na een 1-1 eindstand via shoot-outs gewonnen. (Novum)

    • Lex Boon