Opinie

    • Ik

Half Paard

Vanochtend ging ik weer eens op lesbezoek: een student van mij gaf les aan een bovenbouwklas en wilde kijken of het nu wél goed ging. Eerder liepen zijn lessen volledig uit de hand en daarom hadden we afgesproken dat ik nu alleen zou letten op zijn taalgebruik en op het klassenmanagement. De les werd een

None

Vanochtend ging ik weer eens op lesbezoek: een student van mij gaf les aan een bovenbouwklas en wilde kijken of het nu wél goed ging. Eerder liepen zijn lessen volledig uit de hand en daarom hadden we afgesproken dat ik nu alleen zou letten op zijn taalgebruik en op het klassenmanagement.

De les werd een ramp en hij wist het.

Na afloop vroeg ik hem voorzichtig wat hij er zelf van vond en ik begon maar met het minst erge, het taalgebruik. Hij keek me meewarig aan en zei toen: „Tja, dat blijft echt wel trekken aan een half paard.”

En dat viel me nog mee.

Jan Verweij

    • Ik