Ronaldinho solliciteert in deze Zuid-Amerikaanse Goal v/h Weekend

Zeg dat was lachen geblazen vrijdag bij de WK-loting ter ere van Sepp Blatter. Gelukkig werd er daarna vlug weer daadwerkelijk gevoetbald, en hoe. Het is een Goal van het Weekend geworden met een dikke laag Zuid-Amerika er overheen.

Zeg, dat was lachen geblazen vrijdag bij de WK-loting ter ere van Sepp Blatter. Gelukkig werd er daarna vlug weer daadwerkelijk gevoetbald, en hoe. Het is een Goal van het Weekend geworden met een dikke laag Zuid-Amerika er overheen.

3. Marcelo Vidal (Independiente)

In de slotminuten nog voor de overwinning kunnen spelen en dan gewoon doen wat Vidal dit weekend deed in Argentinië. Niks die bal in de pot slingeren of maar weer eens breed om het over de vleugels te proberen:

2. Ronaldinho (Atletico Mineiro)

Hij hoopt nog te worden opgenomen in de Seleçao, het team vol goddelijke kanaries dat deze zomer voor eigen publiek de wereldtitel moet gaan veroveren. Maar Ronnie is straks 34 jaar oud en om aanvallers zitten ze in Brazilië doorgaans niet echt verlegen. Maar toch, deze schavuit is z’n streken niet verleerd:
http://youtu.be/c6xN0Vbw6mc

1. Pablo Daniel Osvaldo (Southampton)

Het is de tweede keer dat Osvaldo de eer ten deel valt om nummer 1 te zijn in de Goal van het Weekend. De geboren Argentijn, doch Italiaans international, deed het best aardig bij AS Roma maar toen sloeg hij zomaar teamgenoot Erik Lamela in z’n gezicht omdat die de bal niet wilde afgeven. Een boete, schorsing en een straftransfer naar Southampton verder treffen we Osvaldo wederom aan. Onderstaand het gifje, hier de herhalingen.

PertinentHugeAmericanriverotter Pablo Osvaldo scores a sensational solo special for Southampton v Manchester City [GIF]

    • Jules Seegers