Deze blogger verzamelde vijfduizend foto’s van boze burgers

Nergens laat de boze burger zich zo goed zien als in lokale kranten. De kolommen van de lokale kranten staan wereldwijd vol met de alledaagse problemen van burgers – met steevast een foto met een boos, kijkend persoon. Blogger Alistair Coleman verzamelt ze.

"Woede over asfalt op historische weg"
"Woede over asfalt op historische weg" Foto via http://apiln.blogspot.nl/

Nergens laat de boze burger zich zo goed zien als in lokale kranten. Een gat in de weg? Een vernielde ananasplant? Obscene muziek in een McDonalds? De kolommen van de lokale kranten staan wereldwijd vol met de alledaagse problemen van burgers - met steevast een foto met een boos, kijkend persoon.

Het is een genre op zich geworden: de foto van de boze burger die boos, bedroefd of verontwaardigd kijkt of wijst naar datgene dat zijn leed veroorzaakt. De Britse blogger Alistair Coleman verzamelt de foto’s sinds 2009 op zijn blog Angry People in Local Newspapers.

Vandaag plaatste hij zijn vijfduizendste foto van een boze burger. Hieronder een kleine selectie. Veel en veel foto’s vind je op het Angry People-blog, een site die het bookmarken waard is.


“Gepensioneerde vindt metalen bout in zak chips”


“Goede doelen hebben het zwaar zonder donaties”


“Bewoners bezorgd om slechte weg”


“Man zeven keer binnen negen dagen bekeurd”


“Bewoners boos over overstroomde stoep”

    • Lex Boon