Feyenoord pakt volle buit in Heerenveen

Het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen.
Het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen. Foto ANP / Henk Jan Dijks

Feyenoord heeft dankzij een sterk eerste halfuur drie punten gepakt bij sc Heerenveen. De ploeg van coach Ronald Koeman won zondag met 2-1. Jean-Paul Boëtius en Lex Immers scoorden al snel voor de Rotterdammers, die door een eigen goal van Sven van Beek op slag van rust toch nog een lastige middag kregen.

Feyenoord begon fel aan de ontmoeting in het Abe Lenstra-stadion en werd al snel beloond voor het goede spel. In de negende minuut sloeg Boëtius in de rebound toe met een fraaie lob, nadat Graziano Pellè na een pass van de buitenspeler nog op doelman Kristoffer Nordtfeldt was gestuit. Op aangeven van Daryl Janmaat maakte Immers er zeven minuten later 2-0 van.

De Rotterdammers leken het duel volledig in handen te hebben. Heerenveen kreeg enkel via een schot van Joey van den Berg en een stift van Friese uitblinker Bilal Basacikoglu kansjes, maar op slag van rust viel toch de 2-1. De mee opgekomen verdediger Kenny Otigba zette de aanval op en maakte het Van Beek vervolgens lastig genoeg uit een voorzet van Rajiv van la Parra.

Na de pauze kreeg topscorer Alfred Finnbogason al snel een dot van een kans. Zijn inzet rolde via de voet van doelman Erwin Mulder echter naast het doel. Beide ploegen waren vervolgens aan elkaar gewaagd. Feyenoord kreeg via Immers en Boëtius kansen om het duel te beslissen, terwijl Finnbogason zijn tweede goede mogelijkheid in de slotfase onbenut liet.

Feyenoord blijft door de overwinning vierde in de Eredivisie met 27 punten, zes minder dan koploper Vitesse. De ploeg van trainer Marco van Basten staat achtste met 23 punten.

Het wedstrijdverslag komt van persbureau Novum.