Was de rente niet te laag?

„Twee jaar geleden verloor de Rabobank haar triple Astatus. Deze week leverde de bank weer een stuk van haar identiteit in met de aangekondigde beursgang van de Ledencertificaten. Een achtergesteld ‘spaarproduct’ met 5,2 procent rente waarin klanten via een interne markt eens per maand konden handelen. De koers noteerde meestal rond 25 euro en jarenlang lag het aanbod rond 4 miljoen stuks. Na de eerste geruchten over de Libor-affaire liep die handel op, tot 80 miljoen afgelopen woensdag. Die omvang zou de financiële positie van de bank te veel raken, daarom werd hulp gevraagd aan institutionele beleggers. Dat dreef de rente op tot 6,5 procent. Mits de verhandelbaarheid goed is, wil ik voor deze rente best wat AA-certificaten hebben. Zonder nasmaak. Voor veel trouwe leden ligt dat anders. Hebben zij, ondanks de lage spaarrente, niet jarenlang te weinig rente gekregen?”

Heeft u ook een vraag? Mail naar beleggen@nrc.nl