Vleeswarenbedrijf Encebe onder verscherpt toezicht gesteld

ANP/Phil Nijhuis

Het bedrijf Encebe Vleeswaren is onder verscherpt toezicht gesteld van de stichting Skal. Reden is dat Encebe ham onterecht als biologisch verkocht.

Deze stichting controleert de vleessector in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, en meldt vanavond online dat in 2012 11.000 kilo ham onterecht als biologisch is verkocht door Encebe. Deze ham is inmiddels niet meer op de markt volgens Skal.

Encebe is in Boxter gestationeerd, en maakt onderdeel uit van vleesconcern VION. VION heeft erkend dat vorig jaar zomer een partij van 11 ton regulier varkensvlees is verwerkt in biologische ham. Volgens het bedrijf was dat een incident.

De stichting Skal op zijn website:

“Wij zullen nauw onderzoeken of het inderdaad om een eenmalige overtreding gaat. Bovendien staat Encebe met onmiddellijke ingang onder verscherpt toezicht. Het Skal-tuchtgerecht zal oordelen wat een gepaste sanctie is.”

    • Annemarie Coevert