Vitesse verslaat PSV in Eindhoven met 6-2

Memphis Depay van PSV scoort 1-1 tegen Vitesse. Adam Maher op de achtergrond. Foto ANP/Marcel van Hoorn

Vitesse heeft PSV zijn tweede nederlaag op rij bezorgd. De Arnhemmers versloegen de ploeg van Phillip Cocu in Eindhoven met 6-2 en heroverden de koppositie in de Eredivisie op Ajax. Mike Havenaar, Kevin Leerdam, Davy Pröpper (2x) en Patrick van Aanholt schoten Vitesse in de tweede helft naar de overwinning.

PSV, dat vorige week verloor bij Feyenoord, verspeelde voor de zevende keer op rij punten in de Eredivisie en blijft op de tiende plek het rechterrijtje aanvoeren.

Lucas Piazon had de bezoekers voor de thee tegen de verhouding in op voorsprong gezet, waarna Memphis Depay vlak voor het rustsignaal de verdiende gelijkmaker had binnengeschoten voor PSV.

Karim Rekik gaf PSV in de 84e minuut weer wat hoop met de aansluitingstreffer, maar Pröpper schoot die hoop een minuut later alweer aan diggelen. Kort daarna maakte Van Aanholt de malaise compleet met Vitesse’s vijfde treffer en schoot Pröpper in blessuretijd nog de 6-2 binnen.

Voorsprong uit het niets voor Vitesse

Op basis van de eerste helft was de zege van Vitesse allerminst verdiend te noemen. Keeper Piet Velthuizen hield Vitesse op de been door inzetten van Depay en Adam Maher uit het doel te houden.

De bezoekers kwamen in de 38e minuut via Piazon uit het niets op voorsprong, nadat de Chelsea-huurling toevallig een op een met goalie Jeroen Zoet was komen te staan. Depay schoot zeven minuten later van buiten de zestien hard de 1-1 binnen.

Na rust hield PSV lang zicht op de zege, totdat Havenaar met een typische spitsengoal in de 66e minuut de Eindhovenaren mentaal leek te breken. Tussen de 75e en 87e minuut scoorden vervolgens Leerdam, Pröpper en Van Aanholt en beslisten zo de wedstrijd.

PSV kreeg voor de tweede keer sinds de invoering van de Eredivisie in 1956 zes doelpunten tegen in een thuiswedstrijd. Twente versloeg de Eindhovenaren twee seizoenen geleden ook met 6-2.
(Novum)