‘Rutten nieuwe bondscoach Hongarije’

Fred Rutten toen hij nog voor Vitesse werkte.
Fred Rutten toen hij nog voor Vitesse werkte. Foto ANP/Olaf Kraak

Fred Rutten wordt bondscoach van Hongarije. Dat schrijft de Hongaarse krant Nemzeti Sport vandaag. De 51-jarige trainer moet Sandor Egervari opvolgen en Hongarije naar het EK van 2016 in Frankrijk loodsen.

Egerveri stapte in oktober op na de 8-1 nederlaag tegen Nederland in de WK-kwalificatie. Volgens Nemzeti Sport was Laszlo Bölöni de eerste keus om Egerveri op te volgen, maar kwamen de Roemeen en de voetbalbond er niet uit.

Tussen 2008 en 2010 stond er al eens Nederlander aan het roer in Hongarije. Erwin Koeman wist de tweevoudig WK-finalist toen niet naar het WK in Zuid-Afrika te leiden. Hongarije was in 1986 voor het laatst actief op een eindronde.

Rutten is werkloos sinds hij Vitesse na afloop van het vorige seizoen verliet. Eerder was de Gelderlander werkzaam bij PSV, Schalke 04 en FC Twente. De eenmalig international was zijn gehele spelersloopbaan actief voor Twente. (Novum)