Opinie

Prettig weekend

Youp

Goede grap van die Mandela om eruit te stappen op de avond dat de uitvinders van de Apartheid hun jaarlijkse sinterklaasfeestje vieren. Zoete wraak heet dat. Vanaf nu is 5 december de wereldwijd gevierde sterfdag van Nelson Mandela en heb dan nog maar eens het lef om volgend jaar met een paar Zwarte Pieten door de straten van Zwolle of Geleen te gaan sjouwen. Ik vind het vrolijk. Of ik iets stemmigs over Nelson wil zeggen? Geloof dat namens mijn vakgenoten Karin Bloemen en Dries Roelvink hun zegje al hebben gedaan en vrees dat ik er niks aan toe kan voegen. Heeft Jeroen Krabbé al gereageerd? En werkt Frits Barend al aan een speech? Wat doet collega Freek?

Ik mocht die Mandela wel. Hij kwam ooit langs mijn huis in een rondvaartboot en zwaaide uitbundig. Toen hebben wij met ons gezin maar enthousiast teruggezwaaid. Geen zin om de rondvaart van die oude man te verpesten. Later ging hij vlak voor de WK-finale Nederland-Spanje in een golfkarretje over het voetbalveld en wuifde hij weer. Toen heb ik ook maar weer gezwaaid. Ik zat ergens heel slecht op de bovenste rij en hoorde later pas dat die man in dat karretje Mandela was.

Vrees dat de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes en zijn echtgenoot Albert Verlinde heel blij zijn met deze geweldige bliksemafleider. Zij hopen ongetwijfeld dat alle columnisten iets moois over de alom gerespecteerde overleden politicus zullen schrijven en het wat ongelukkige showbizzsetje met rust laten.

Maar ik heb daar toch echt geen tijd voor. Daarvoor was het lobbyen van de roombotergeile heer Hoes in een Maastrichts hotel veel te grappig. Een straalbezopen burgervader die gaat huigjetikken met een toyboy van 24 is toch prachtig? En zijn echtgenoot, de ultieme roddeltante van de Nederlandse televisie, die denkt weg te komen met een zogenaamde officiële verklaring alsof zij werkelijk belangrijk zijn? Daar kan geen dooie Mandela tegenop.

Aan je werk, Albert! Vertel ons eens even wie die ranzige misdienaar was die zijn jongenstongetje in die roestige fietsenstalling van jouw Onno stak? Is het waar dat deze jongen een buitenechtelijk product is van Jos van Rey en mevrouw Offermans, de echtgenote van de onlangs opgestapte burgemeester van Meerssen, en dat het mannetje ooit verwekt is na een carnavalsavond van de Limburgse afdeling van de VVD? Dat gerucht gaat in Den Haag.

Er wordt ook gefluisterd dat het een onecht kind van Fred Teeven en mevrouw Hooijmaijers zou kunnen zijn. Mevrouw Hooijmaijers ontkent dat overigens. Ton Hooijmaijers zelf staat sinds afgelopen maandag gewapend met zijn boodschappentas op een zeepkistje op het Vrijthof te tieren dat dit soort vrijpartijtjes volstrekt normaal zijn binnen de politiek. De Roermondse vastgoedmaffioos Pietje van der Pol financiert al jaren de jeugd van de schandknaap. Ook wordt gesuggereerd dat er honderden Limburgse priesters wild staan te trappelen om Onno de biecht af te mogen nemen. Ze smachten de details te mogen horen.

Maar Albert, vertel! Was deze tongzoen een begin van een verder heftige avond of juist een afsluiting van een zinderende scène in de bruidsuite? Volgens mij hebben wij als trouwe Boulevard-kijkers recht op dit soort details. Over Wes & Yo mochten we toen ook alles vernemen, net als over Georgina Verbaan met haar buitenechtelijke schnabbeltje en nu komen we niet verder dan dat jij en Onno thuis gaan praten!

Dat pikken wij niet. Hoe heet het mannetje? Ligt-ie af en toe al als speelgoed tussen jullie in de echtelijke sponde of is hij exclusief voor Onno? Heb je zelf ook een hinde in je Brabantse boerderette? Een of ander mannelijk musicalsterretje dat snakt naar een hoofdrol? Praat ons eens bij. Wat zegt de bisschop? En meneer pastoor? Kom op Albert! Hoe reageerde Isa? Waar vieren jullie Kerst? Was het seksueel al een tijdje op? Hoe lang haatte Onno je mutsige Lous-Haasdijkbril en die vette lach? Je bent roddelkoningin of niet.

Dus aan de slag. Nooit heb je zo mooi kunnen toeslaan als nu. En neem wraak op Onno. Vertel iets ranzigs. Iets heel gemeens. Dat ie uit zijn bek stinkt. Bram wil wel adviseren hoe ver je kunt gaan. Of houden we privé en werk gescheiden? In elk geval een prettig weekend!