Pech onderweg

Lekke banden, haperende derailleurs, gerammel of een hinderlijke tik, het zijn van die dingen die je liefst direct wilt (moet) aanpakken. Een bandenplaksetje of reserveband, fietspomp en wat eenvoudig gereedschap zijn daarbij onontbeerlijk. Zo’n plastic pompje en kunststof beautycase ogen alleen wat minder op je mooie fiets.

Er zijn alternatieven. The Nutter is een chic vormgegeven multitool van de Nieuw-Zeelandse designer Mark Windsor. Een alles-in-één oplossing voor de meest voorkomende pechgevallen. Van lekke banden en slome spaken tot het verstellen van zo’n beetje alle onderdelen van je tweewieler. Het lederen foedraal, afgewerkt met gerecyclede binnenband, is eenvoudig onder je zadel te bevestigen (48,41 euro, full-windsorshop.com). Mijnen Pieper Bicycle Parts produceert sinds 1911 hoogwaardige fietsonderdelen met oog voor stijl en detail. De 26 centimeter lange handpomp, uitgevoerd in aluminium met houten handvat, is een fraaie combinatie van functionaliteit en esthetiek (66,50 euro, )

Martijn Boot