Niet te doorgronden

„Voor ons makkelijk te beantwoorden: nee. Wij investeren alleen in beursgenoteerde bedrijven van beperkte omvang en we mijden ook bepaalde activiteiten. Zo participeren wij alleen in bedrijven die we kunnen begrijpen en waar we een toegevoegde waarde hebben. Dus investeren we niet in bijvoorbeeld beleggingsinstellingen die al een beheerder hebben, biotech of andere structureel verliesgevende activiteiten, en ook niet in banken. Een aantal jaar geleden deden wij dat laatste nog wel. Dat is ons uitermate slecht bevallen. Afblijven dus. Veel van hun producten en activiteiten zijn voor ons te ingewikkeld en niet te doorgronden, waardoor hun risicoprofiel voor ons te groot is. Opmerkelijk is dat banken datzelfde vinden van veel ‘down to earth’-bedrijven die zij zelf dus niet als belegging zullen aanraden bij hun klanten. In een aantal van die bedrijven zijn wij juist weer wél geïnteresseerd.”