...maar PostNL vangt nu 35 procent minder

Van winst nemen is nog nooit iemand arm geworden, zeggen ze op de beurs. Gezien de beurskoers van de laatste maanden was verkoop van 82 miljoen aandelen TNT Express voor 6,20 euro een prima timing. Maar PostNL had dit al veel eerder kunnen doen. Bij de splitsing van TNT in PostNL en TNT Express was ooit bedacht dat PostNL alle schulden van het concern op zich zou nemen en 30 procent van de aandelen in TNT Express. Die laatste stonden voor 900 miljoen in de boeken, maar waren het dubbele waard zo beloofde de leiding destijds. Maar die 1,8 miljard kwam er nooit. De koers van TNT Express kachelde sinds splitsing achteruit. En wat deed PostNL toen UPS een voorlopig bod van 9,50 (ofwel 1,5 miljard voor PostNL) uitbracht? Die beloofde niet direct zijn stukken te verkopen maar het bod te ‘ondersteunen’. De deal ketste af en PostNL ontvangt nu 35 procent minder.