Inside Llewyn Davis

Een selectie uit het cultuuraanbod

None

Inside Llewyn Davis is zo weinig spectaculair dat je je bijna niet kunt voorstellen dat de gebroeders Coen in Cannes de Grand Prix in de wacht sleepten. Llewyn Davis is een folkzanger (gebaseerd op Dave Van Ronk) die in het Greenwich Village van 1961 van klusje naar klusje scharrelt. Het lijkt wel of de Coens zo af en toe hun succes moeten relativeren door de pijn en de wanhoop van het kunstenaarsbestaan in al z’n grauwe glorie te verbeelden. Pijn die wordt verzacht door muziek. Inside Llewyn Davis is meer dan petite histoire, de achterkant van de muziekgeschiedenis, of een grappig portret van falen. Het gaat dieper. Is wranger. Is eigenlijk geen leuke film. Zo goed is hij.

Inside Llewyn Davis. Regie: Joel en Ethan Coen. In: 30 bioscopen.