Ik verwacht nog stroppen

None

„Het verleden heeft ons geleerd dat een terugkoopgarantie, zoals de Rabobank die aanbood aan zijn leden, niet vol te houden is voor een uitgevende instelling. Ik doel op Rodamco in een verder verleden. En dat geldt nu ook voor de Rabobank. Door het gegarandeerde dividend heeft het ledencertificaat het karakter van een obligatie of een preferent aandeel. En bij beide moet je vertrouwen hebben in de debiteur, het uitgevende bedrijf, om je geld erin te beleggen. Bij Fortis, niet lang geleden, geloofde niemand dat het dividend ooit lager zou worden, laat staan gepasseerd. Inmiddels weten wij beter! Ik durf alleen in een bank te beleggen als ik met een redelijke mate van zekerheid weet dat er geen grote stroppen aankomen. En die verwacht ik de komende jaren juist wel in commercieel vastgoed en in mindere mate in de huizen- en kredietmarkt. Ondanks het hoge rendement voor mij dus geen ledencertificaten in portefeuille.”