HOTELclub

None

Dat de nieuwe Michelinsterren onlangs zijn uitgereikt, is waarschijnlijk niemand ontgaan. Maar wist u dat van de twaalf hoofdstedelijke sterrententen er zeven hotel-restaurants zijn?

Met de groeiende populariteit van de hotelbars lijkt het erop dat hotels een steeds belangrijkere rol spelen in het stadse leven, ook voor de stedelingen zelf. Casper Reinders (uitbater van o.a. Jimmy Woo en nog zo wat succesvolle trendy clubs in Amsterdam) gaf vorige week in een televisieprogramma te kennen dat hij het liefst een club wil openen in een Amsterdams hotel, „want daar gebeurt het allemaal”.

De hoteltrend heeft ook zo zijn uitwassen. Zo werd ik onlangs geweigerd in de bar van hotel Conservatorium omdat Frank de Boer daar zat te drinken. Die wilde daarbij blijkbaar niet gestoord worden. (Als compensatie kreeg ik een glas champagne in de lobby aangeboden, dat dan weer wel.)

Maar laat al die populariteit en sterren (in beide betekenissen des woords) niemand afschrikken: in restaurant Bord’Eau van hotel De l’Europe (2 sterren) kost een lunchmenu (3 gangen) een schamele 38 euro.

bordeau.nl