Herna verkocht haar aandelen op tijd...

Bestuursvoorzitter Herna Verhagen van PostNL heeft een nerveus weekje achter de rug. Ga er maar aan staan om nu eindelijk een fors belang in voormalige zusterorganisatie TNT Express te verkopen, die molensteen die de raad van bestuur al zoveel kopzorgen bezorgde. En hoe doe je dat, zo’n verkoop, zonder dat het te grote schokken op de markt geeft? Bekende internationale zakenbanken waren bij de transactie betrokken, van Goldman Sachs tot Merrill Lynch. Met de opbrengst van een half miljard euro wil het concern eigen schuld terugkopen. De aandelen werden tegen 6,20 per aandeel verkocht, 28 procent meer dan het dieptepunt van TNT Express een jaar geleden. Verhagen deed het privé nog beter. Zelf verkocht ze het merendeel van haar aandelen in TNT Express vorig jaar al tegen 9,35 per aandeel. Zij kreeg toen de helft meer voor haar stukken dan PostNL nu.