Utrecht na rust voorbij NEC

FC Utrecht heeft vrijdag een 2-0 zege geboekt op NEC. Bij rust stond het in de domstad nog 0-0, maar via Gevero Markiet en Steve de Ridder werd in de tweede helft de zege naar zich toe getrokken. NEC stond een kwart van de wedstrijd met een man minder in het veld. Bij een 1-0 achterstand kreeg Ryan Koolwijk zijn tweede gele kaart.

NEC was in de Galgenwaard zeker niet de minder van de thuisploeg en bleef dan ook makkelijk overeind voor rust. Kort na de hervatting liep NEC alsnog tegen een tegengoal aan. Tommy Oars vrije trap belandde op de paal, maar Markiet was er als de kippen bij en kopte alsnog binnen.

Na het wegsturen van Koolwijk duurde het niet lang voor Utrecht opnieuw scoorde. Elroy Pappot stuurde De Ridder weg. Die schoot de bal hard in het dak van de goal.

Door de zege klimt Utrecht naar de zevende plaats in de competitie met 24 punten uit zestien duels. Met twaalf punten is NEC de nummer laatst. (Novum)