Matthijs Huizing stapt per direct op als VVD-Kamerlid

Huizing in de Kamer.
Huizing in de Kamer. Foto ANP/Martijn Beekman

Matthijs Huizing stapt per direct op als Tweede Kamerlid voor de VVD. Dat heeft Huizing vanavond in een brief aan de Kamervoorzitter laten weten.

Huizing op de site van de VVD:

“Tot mijn spijt moet ik u melden dat ik om mij moverende redenen heb besloten mij terug te trekken als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Ik heb de voorzitter dan ook gevraagd mijn lidmaatschap per direct te beëindigen.”

De partij weigert vooralsnog een toelichting op het besluit te geven. Huizing, die zich in de Kamer vooral bezighield met sport en media, was Kamerlid sinds 2010. Huizinga is opgeleid tot bedrijfskundige, en was eerder directeur van de Volleybalbond en werkte vervolgens voor Bols en Unilever.

De eerstvolgende op de kieslijst van de VVD voor de verkiezingen van 2012 was Hayke Veldman. Veldman is nu fractievoorzitter van de VVD in Nijmegen.