Gif-fiti van straatkunstenaar INSA laat je ogen trippen

Gifje / cocreate

Graffiti kennen we natuurlijk al jaren, en ook gifjes zijn inmiddels een bekend fenomeen. Maar wat krijg je als je die twee combineert? Dan krijg je giffiti; bewegend beeld op de muur. De Britse straatkunstenaar INSA maakt ze naast zijn gewone werk.

De kunstenaar vind het maken van een gifje op de muur interessant omdat graffiti normaal gesproken statisch is. Bovendien maakt het zijn werk ook online interessant om te zien, zegt hij.

Om een bewegend beeld te creëren, moet hij de afbeelding verschillende keren overschilderen, maar steeds net iets anders. Voor het sneakermerk Way of Wayde maakte hij onlangs een giffiti op de muur in Overtown, Miami. Het kostte hem vier dagen. Het resultaat is een flikkerend, psychedelisch werk dat voor je ogen duizelt als je te lang ernaar kijkt:

Gifje / blog INSA

Voor een ander project beschilderde hij een hut in Gambia, waardoor het net lijkt of de olifanten een rondje lopen op de muur van de hut:

Gifje / blog INSA

De kunstenaar speelt in zijn werk met grafische lijnen en is verder gefascineerd door onze tegenwoordige fascinatie voor consumentisme, het vrouwenlichaam, sex, fetisjisme, hoge hakken en mixt dat allemaal in zijn werk. De kunstenaar heeft dan ook misschien niet heel verbazingwekkend ook nog een eigen schoenenmerk die gesierd worden door de psychedelische printjes.

Kijk hier voor nog een paar voorbeelden: