In beeld

Franse militaire interventie van start in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Frankrijk lanceerde vandaag een militaire interventie in de Centraal-Afrikaanse Republiek. De VN-Veiligheidsraad stemde gisteren unaniem in met de Franse militaire interventie (CAR) in het door sektarisch geweld verscheurde land. President Hollande verdubbelde hierop het aantal militairen in het land tot ongeveer 1.200. De EU stelt vijftig miljoen euro beschikbaar om de militaire operatie te steunen. Reden dat Frankrijk ingrijpt is dat dit land als enige EU-land troepen in de buurt heeft, de regio kent en nog steeds grote verantwoordelijkheid voelt voor zijn oude koloniën.
Franse helikopters landen op een Franse militaire basis in Kameroen.
AFP/Fred Dufour
De VN-Veiligheidsraad stemt voor een resolutie die Frankrijk en Afrikaanse troepen toestemming geven voor een militaire interventie.
AFP/Stan Honda
Een vrouw met haar drie kinderen in een ziekenhuis in Bangui nadat ze gewond raakten tijdens een nachtelijke aanval, begin deze week in Baoli, een stad in de Centraal-Afrikaanse Republiek door een christelijke groepering, genaamd 'anti-balaka'.
AFP/Sia Kambou
Franse troepen reden eergisteren door Kameroen, op weg naar de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het aantal Franse militairen in het land is inmiddels verdubbeld.
AFP/Fred Dufour
Ongeveer 500 christenen uit het dorp Bouebou, ongeveer 40 km ten noorden van de stad Bangui in de Centraal-Afrikaanse Republiek, zijn het sektarische geweld inmiddels ontvlucht, net als deze inwoners van het dorp.
AP/Jerome Delay
Een speciale eenheid uit Frankrijk reed gisteren door Bangui tijdens vuurgevechten tussen islamitische en christelijke bendes.
AP/Jerome Delay
Soldaten van de voornamelijk islamitische rebellengroepering Séléka reden gisteren door Bangui tijdens vuurgevechten.
Reuters/Emmanuel Braun
Een man wacht op de vloer van het ziekenhuis in Bangui op medische behandeling na de zware vuurgevechten van gisteren in de stad tussen de verschillende rebellengroepen.
AP/Jerome Delay
Een kapitein van de Séléka-soldaten luistert naar een kolonel tijdens een briefing in een checkpoint in de stad Baoli.
AP/Jerome Delay
Een bord met de tekst 'Fijne Feestdagen' hangt boven een lege straat in Bangui.
Reuters/Emmanuel Braun
Overleden burgers in een moskee in Bangui na de hevige rellen in de stad van gisteren. Hierbij vielen zeker veertig doden, onder wie enkele militairen en verder burgers.
AP/Jerome Delay
Kinderen op straat naast Franse militairen, gisteren in de Centraal Afrikaanse Republiek.
AFP/Fred Dufour
Een ernstig gewonde man, die slachtoffer is geworden van de zware vuurgevechten, zoekt onderdak en hulp in een moskee in Bangui.
AP/Jerome Delay
Een basiskamp van Franse militairen in Kameroen.
AFP / Fred Dufour
De lichamen van overleden burgers zijn verzameld onder een matras in een moskee in Bangui na de dodelijke rellen.
Reuters / Emmanuel Braun