‘Twintig doden bij aanslag op ministerie van Defensie in Jemen’

Bij een aanslag op het Jemenitische ministerie van Defensie in hoofdstad Sana’a zijn vanochtend twintig doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van een militaire bron. Een zelfmoordterrorist liet zijn auto vanochtend ontploffen bij de ingang van het ministerie.

Boven de compound van het Jemenitische ministerie van Defensie was vanochtend rook te zien na de aanslag.
Boven de compound van het Jemenitische ministerie van Defensie was vanochtend rook te zien na de aanslag. Foto Reuters / Khaled Abdullah

Bij een aanslag op het Jemenitische ministerie van Defensie in hoofdstad Sana’a zijn vanochtend twintig doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van een militaire bron. Een zelfmoordterrorist liet zijn auto vanochtend ontploffen bij de ingang van het ministerie.

De aanslag volgde na een nachtelijk vuurgevecht tussen regeringstroepen en gewapende mannen. Volgens het ministerie van Defensie zijn de “meeste” gewapende mannen gedood. Wie er precies achter de aanslag op het ministerie zit is nog onduidelijk.

De schade aan het ministerie is groot. Volgens de functionarissen die persbureau AP sprak is het militaire ziekenhuis dat in het ministerie gehuisvest is beschadigd en zijn ramen en deuren van kantoren weggeslagen door de explosie.

Jemen lijdt zwaar onder terreur Al-Qaeda

Hoewel de aanslag nog niet is opgeëist, is de Jemenitische tak van Al-Qaeda de laatste jaren zeer actief in het land. Al-Qaeda wist van de chaos na het vertrek van president Saleh gebruik te maken door een aantal steden in het zuiden te veroveren. Een offensief van het leger, ondersteund door zware bombardementen van Amerikaanse onbemande vliegtuigjes, heeft Al-Qaeda vorig jaar uit de steden verdreven. Strijders van de groep trokken zich terug in een berggebied, vanwaar ze aanslagen bleven plegen.