Weeralarm ingetrokken: zwaarste gedeelte storm voorbij

De storm vandaag

 • Vanochtend werd voor de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen code rood afgekondigd, voor zeer zware windstoten.
 • Op de Waddeneilanden werd soms zelfs windkracht tien gemeten.
 • Rond 14 uur besloten de NS en Arriva de dienstregeling in Noord-Nederland uit veiligheidsoverwegingen te schrappen.
 • De storm heeft vooral voor veel verkeersproblemen gezorgd. In heel Nederland stonden meer en langere files dan normaal en op Schiphol werden meer dan zestig vluchten geschrapt. Boven Amsterdam rijden nog steeds geen treinen en ook in Friesland en Groningen waren er problemen met het treinverkeer. Veel treinen hadden vertraging.

  Foto ANP / Robin Utrecht

Nagenoeg geen files meer

De laatste files zijn verdwenen, meldt de ANWB. In plaats van de honderden kilometers file op het hoogtepunt van de spits, staat er nu nog maar vier kilometer file. En wat de treinen betreft: vooral rond Amsterdam zijn nog problemen. Ten noorden van Amsterdam rijden er nog geen treinen. Tussen Amsterdam en Haarlem zijn de problemen wel opgelost.

Voor de rest van het land: pakjesavond kan beginnen.

De verwachting van het KNMI

 • Bewolkt en af en toe regen, mogelijk met onweer, hagel en natte sneeuw.
 • De wind is krachtig tot hard: windkracht 6 tot 7 en in de kustprovincies 7 tot 8. Langs de waddenkust zelfs 9.
 • De eerste helft van de avond komen er boven land zware windstoten voor, van 75 tot 100 kilometer per uur; in de kustprovincies 100 tot 130 kilometer per uur.
 • Daarna neemt de wind iets aan kracht af. De komende nacht zijn er buien en af en toe zware windstoten. Langs de kust is het stormachtig.
 • Morgen verandert er niet veel ten opzichte van de nacht.

'

 

De verwachting voor de komende dagen van het KNMI:.

KNMI

Weer of geen weer

Storm of niet, sommigen laten zich er niet van weerhouden naar buiten te gaan.

Twitter avatar pieterkeijzer pieter keijzer Toch over de brienenoord gefietst #eigenwijs was gaaf #storm #thrillseeker

Twitter avatar Akbulut_R Ramazan Akbulut #storm lekker naar Scheveningen ff uitwaaien

Twitter avatar ieks Ike Breed De storm geeft een live concert op de Kop van Zuid. Fluitende flatgebouwen.

Twitter avatar Ruud_Unit33 Ruud Tjepkema Heb nog nooit zo snel het stuk van Van Nelle naar huis gefietst #storm

Code geel

Geen code rood meer. Het KNMI beëindigt het weeralarm. Het ergste van de storm is dus nu voorbij. Code geel betekent overigens: gevaarlijk weer.

Met een kleine kanttekening

Het waait nog steeds érg hard.

Twitter avatar KNRM KNRM De wind is nog steeds fors. Neem geen risico's. De situatie om 18:40 uur via @KNMI http://t.co/RMsLhLqcfh

En nog meer goed nieuws

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer De #avondspits is voorbij. Maar nog niet op de #A16 vanuit Breda, 10 km file voor de #Moerdijkbrug.

Nog steeds problemen treinverkeer

Het treinverkeer van Amsterdam in noordelijke richting ligt nog steeds plat. Sinds 2 uur vanmiddag rijden geen treinen meer van Amsterdam naar het noorden. Ook tussen Leiden en Schiphol rijden geen treinen. Daar belemmert een omgevallen boom het treinverkeer. De extra reistijd is meer dan een uur. Die storing is naar verwachting rond 20.30 uur verholpen. Tussen Alkmaar en Haarlem zijn ook problemen.

Ook tussen Apeldoorn en Amersfoort zorgt een omgevallen boom voor problemen. In Utrecht vallen treinen uit en zijn vertragingen, maar zijn geen trajectproblemen. In het zuiden ondervindt het treinverkeer minder hinder van de storm.

Maar er is ook goed nieuws:

Twitter avatar NS_online NS online Goed nieuws: tussen Zwolle en Groningen en tussen Zwolle en Leewarden kunnen we het treinverkeer hervatten. http://t.co/cwkCzyGZcY #storm

treinverkeer

Pakjesavond

Op vijf december wordt er veel gerijmd. Zo ook over de storm van vandaag. RTL presenteerde het journaal van half 6 - dat natuurlijk ook over de storm ging - traditioneel op rijm. Kijk de uitzending hier.

Twitter avatar GVBnieuws GVB Amsterdam Ondanks de vaak woelige baren blijven onze veren varen ook al deint u in het rond u bereikt de overzijde met de pont.

Sinterklaas

Bekijk de actuele waterstanden

Klik door:

waterstand

Storm in combinatie met springtij

We schreven het al eerder, de waterschappen langs de kust maken zich op voor hoogwater als gevolg van de storm in combinatie met springtij. Op sommige plaatsen wordt dijkbewaking ingesteld en worden keermuren en sluizen gesloten om wateroverlast te voorkomen. De hoogste standen worden vannacht verwacht in het zuidwesten en het uiterste noordoosten, meldt persbureau Novum.

springtij

Treinstel als wachtruimte

Gestrande treinreizigers wachten in een treinstel die als wachtruimte beschikbaar is gesteld. Foto ANP / Vincent Jannink

NS

Weer even een melding van de NS

Twitter avatar NS_online NS online Leiden Centraal-Hoofddorp: geen treinen door een boom op het spoor. http://t.co/axyyfHaEPO #LednHfd

NS

Ook onze buren hebben last van storm

Vooral in Schotland is de storm zwaar: er viel eerder vandaag een dode. Aan de Schotse kust werden windstoten gemeten van 228 kilometer per uur. Vanavond wordt de hoogste waterstand in zestig jaar verwacht.

Schotland

Busstation Almere ontruimd

Het busstation in Almere is ontruimd wegens vallende glasplaten, zo meldt Omroep Flevoland. Op last van de brandweer en politie mogen bij het station geen bussen stoppen.

Twitter avatar WH521 WH521 Situatie bij station Almere Centrum. Bus en trein verkeer ontregeld door vallende glasplaten. #storm http://t.co/7dPCiMj0N6

Almere

Ondertussen in Groningen

Twitter avatar Heimerik Rik toe Water Ondertussen in Groningen http://t.co/JYjAJETHHC

Vrachtwagens kantelen, aanhangers waaien weg

Verder: zowel bij Rhenen (N323) als bij Beneden-Leeuwen (N233) zijn grote problemen op de twee bruggen op die routes en rond Arnhem en Nijmegen is het plaatselijk glad door hagel.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Er ligt een deel van een vrachtwagen op de #A13 Rotterdam > Den Haag bij Delft-Zuid. Twee rijstroken dicht. #storm.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer En opnieuw: een vrachtwagen kantelt op de #A16 van Breda naar Rotterdam op de #Moerdijkbrug. Er zijn twee rijstroken dicht.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer #A27 Utrecht > Gorinchem DICHT bij Noordeloos. Er is een aanhanger van de weg geblazen.

anwb

De storm tot nu toe:

 • Files: Om 17 uur stond er in totaal 300 kilometer file.
 • Wind: Er zijn zeer zware windstoten gemeten. Rond de kust bij de waddeneilanden zelfs windkracht 10.
 • Treinen: Ten noorden van Amsterdam rijden geen treinen. En de treinen die wel rijden, hebben flinke vertragingen (hier de actuele spoorkaart).
 • Het CBR heeft honderd rij-examens geschrapt.
 • Het terrein rond het Kennemer Gasthuis in Haarlem is uit voorzorg afgezet: niemand mag het ziekenhuis voorlopig in.

'Zeer gevaarlijke rijomstandigheden'

Rijkswaterstaat waarschuwt voor hoog water, scheepvaart en wegverkeer. De Oosterscheldekering en de Hollandse IJsselkering sluiten in de loop van de avond. Weggebruikers moeten rekening houden met "gevaarlijke tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden" als gevolg van zeer zware windstoten tijdens de middag- en avondspits.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Vanwege de #storm geeft Rijkswaterstaat waarschuwingen voor hoog water, scheepvaart en wegverkeer. http://t.co/CHzeLNWvge

Rijkswaterstaat

Goeiesmorgens

De combinatie 'Storm' en 'Sinterklaas' roept bij sommigen hele andere associaties op.

Twitter avatar stolliebollie stolliebollie Ik moet altijd weer lachen als ik aan Storm en Sinterklaas denk. #sinterklaas #storm http://t.co/B9zS3jx4l4

Jiskefet

#Sinterklaasstorm

8

Sinterklaas

Code rood de komende uren nog van kracht

Code rood blijft de komende uren nog van kracht, meldt een woordvoerder van de KNMI aan nu.nl. Er komen nieuwe buiten aan.

Harde wind op Ameland

Duizend meldingen stormschade

De brandweer heeft al meer dan duizend meldingen van stormschade gekregen. Dat blijkt uit cijfers van de site alarmeringen.nl, meldt Novum Nieuws. Vooral de regio's Noord-Holland Noord, Haaglanden en Hollands Midden hadden het zwaar te verduren.

Aan de meldingen is goed te zien hoe de storm zich na het middaguur ontwikkelde: tussen 12.00 en 16.00 uur kwamen er maar liefst 969 meldingen binnen, waarvan bijna zeshonderd in het laatste uur.

Bolle jassen en wilde haren

Bekijk hier onze fotoserie over de storm vandaag, omgedoopt tot Sinterklaasstorm. Opbollende jassen, omgevallen bomen en een kapotte paraplu.

Niemand mag ziekenhuis Haarlem in

Het terrein rond het Kennemer Gasthuis in Haarlem is uit voorzorg afgezet vanwege problemen met het dak, zo schrijft persdienst Novum. Door de harde wind heeft een deel van het dak losgelaten en kunnen delen naar beneden vallen. Niemand mag het ziekenhuis voorlopig in. De huisartsenpost, spoedeisende hulp en de apotheek zijn tot nader order gesloten. Het noordgebouw, een locatie voor dagverpleging en kort verblijf, wordt ontruimd. Vier patiënten die er de nacht zouden doorbrengen worden naar het zuidgebouw gebracht. Mensen die met spoed hulp nodig hebben, kunnen daar ook terecht.

ziekenhuis

Drukke spits

Vanwege de storm is er een drukke spits, zo waarschuwt de ANWB. Er zijn veel files rond de hoofdstad. In totaal staat er 431 kilometer file.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Noodweer trekt nu over Amsterdam. Veel files rond de hoofdstad. #storm

De filekaart van de ANWB. De filekaart van de ANWB.

Sint Nicolaas brengt de storm tot bedaren

Het Rijksmuseum twittert een oude tekening waarop te zien is hoe Sint Nicolaas een storm tot bedaren brengt:

CBR schrapt honderd rijexamens

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) schrapt vandaag zo'n honderd rijexamens in verband met de storm, schrijft persbureau Novum. De examens worden zo snel mogelijk ingehaald.

Het gaat vooral om examens voor motoren, brommers en aanhangcombinaties. Daarvoor is het op veel plaatsen volgens een woordvoerder van het CBR met name in het noorden en westen simpelweg te gevaarlijk.

Verder zorgt de storm voor 'minder geschikte omstandigheden om te toetsen wat iemand in huis heeft', aldus de CBR-zegsvrouw. In totaal zijn er vandaag 2870 rijexamens.

verkeer

Oosterscheldekering later dicht, om 23:30

Zo meldt RTL Nieuws-journalist Antoin Peeters:

Twitter avatar AntoinRTLNieuws Antoin Peeters Oosterscheldekering gaat later dicht, rond 23:30 uur. Hoogste waterstand naar beneden bijgesteld. Van 3.36 naar 3.26 boven NAP.

storm

Stormschade in Koudum, Friesland

In Koudum, West-Friesland, is een deel van de voorgevel van een huis weggewaaid.

Twitter avatar MeteoConsult MeteoConsult-Weer.nl RT @112Fryslan: Forse stormschade in Koudum: een deel van een gevel is losgekomen en ligt nu op straat. http://t.co/PPka1so3ff

storm

Politie Leeuwarden: blijf binnen

De politie in Leeuwarden adviseert mensen niet de straat op te gaan als er geen noodzaak is:

Twitter avatar politie_lwdn Politie Leeuwarden Als er geen noodzaak is om je op straat te begeven, is het raadzaam om binnen te blijven! Volg de actuele weerberichten.

De actuele situatie op de weg

De ANWB twittert:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Op de #A13 Rotterdam > Den Haag is veel rommel op de weg gewaaid bij Delft-Zuid (deel van een aanhanger). Drie rijstroken dicht. #storm

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Opnieuw is er een vrachtwagen omgewaaid op de #A7 ! De #A7 Hoorn > Zaandam is nu DICHT bij Hoorn. #storm

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer De #N57 Middelburg<->Brouwersdam is dicht voor auto's met een aanhanger. #storm

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer De #N248 Schagen<->Wieringerwerf is dicht. Er zijn bomen omgewaaid. #storm

anwb

NS: treinverkeer boven Amsterdam rijdt niet, rest wel

Een woordvoerder van de NS meldt zojuist aan nrc.nl dat alleen het treinverkeer boven Amsterdam is stilgelegd. Alles ten zuiden van Amsterdam rijdt, met vertraging, wel.

Eerder meldde nrc.nl op basis van een tweet van de NS dat al het treinverkeer rond Amsterdam Centraal was stilgelegd.

NS

Waterschappen op scherp vanwege hoogwater

De waterschappen langs de kust maken zich op voor hoogwater als gevolg van de storm in combinatie met springtij. Op sommige plaatsen wordt dijkbewaking ingesteld en worden keermuren en sluizen gesloten om wateroverlast te voorkomen. De hoogste standen worden donderdagnacht verwacht in het zuidwesten en het uiterste noordoosten, schrijft persbureau Novum.

Rijkswaterstaat sluit verder donderdagnacht de Oosterscheldekering vanwege het verwachte waterpeil. Het is voor het eerst in zes jaar dat de kering uit veiligheidsoverwegingen wordt gesloten. Ook de Algerakering in de Hollandsche IJssel gaat dicht. De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg in Zuid-Holland hoeft voorlopig nog niet dicht. De kering is sinds de ingebruikname in 1997 slechts een keer dichtgegaan.

storm

Foto van omgevallen vrachtwagen op A7

Een spectaculaire foto van de omgevallen vrachtenwagen op de A7:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Vrachtwagen waait om op de #A7 bij Middenmeer: http://t.co/zAqSW90Ugv. Bron: @aad_ruiter.

Geen treinverkeer rond Amsterdam Centraal

De NS heeft het treinverkeer rond Amsterdam Centraal stilgelegd.

Twitter avatar NS_online NS online @jessicadorsey Er rijden geen treinen rond Amsterdam. Utrecht is nog wel bereikbaar. Ik adviseer je om de website in de gaten te houden. ^MV

NS

Vrachtwagens omgewaaid op A7 en A16

Zo meldt de ANWB via hun twitteraccount:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer We hebben ervoor gewaarschuwd... Vrachtwagen waait om op de #A7 Hoorn > Den Oever bij Middenmeer. De weg is DICHT. #storm

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Vrachtwagen waait om op de #Moerdijkbrug, op de #A16 naar Breda.10 km file.

verkeer

Stuk van gevel gewaaid door storm

In Katwijk is een stuk van een gevel weggewaaid, meldt Omroep West-journalist Martine Boerkamp op Twitter:

Twitter avatar MartineBoerkamp Martine Boerkamp Op de Zeeweg in Katwijk is de gevel maar beneden gekomen door de storm @omroepwest #storm http://t.co/bMn08vYTa3

storm

"De woorden waaien zowat uit je mond"

Aldus RTL Nieuws-journalist Antoin Peeters:

Twitter avatar RGjournalist Roel Geeraedts Collega @AntoinRTLNieuws in topvorm. "De woorden waaien zowat uit je mond". #storm http://t.co/8RndzdUcjp

storm

Op Vlieland nu windsnelheid van 128 km/u

Weerman Reinier van den Berg twittert:

Twitter avatar weermanreinier Reinier van den Berg Vlieland komt nu door met een windstoot van 128 km/u. #sinterklaasstorm

windsnelheid

De gevolgen van de storm tot nu toe

Vanaf 15:00 uur is de storm naar verwachting op zijn hoogtepunt. De hoogste windsnelheid die tot nu toe is gemeten is 154 km/u. Dit is wat we nu weten:

 • Zowel de NS als Arriva hebben rond 14:00 uur het treinverkeer in het noorden van Nederland uit voorzorg stilgelegd.
 • Rijkswaterstaat waarschuwt voor gevaarlijke tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van de windstoten. Weggebruikers moeten rekening houden met onverwachte obstakels op de weg zoals omgewaaide verkeersborden of afgebroken takken. Bovendien wordt flinke vertraging verwacht door een vroege spits vanwege sinterklaasavond.
 • Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten adviseren mensen om, als het niet nodig is, het bos te vermijden. Vooral in het noorden van Nederland bestaat de kans dat er takken naar beneden komen.
 • De Belgische provincie West-Vlaanderen heeft het provinciaal rampenplan uit de kast getrokken ter voorbereiding op de noordwesterstorm die in omliggende landen al huishoudt. Gevreesd wordt dat het springtij in de nacht veel hoger zal zijn dan normaal, melden Vlaamse media donderdag. Dat schrijft persbureau Novum

storm

De KNRM oefent op zee

Terwijl de wind aantrekt oefent de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij op zee voor een 'slecht weer oefening'.

Twitter avatar KNRM KNRM Actuele foto. KNRM reddingboot Wiecher vaart op dit moment op zee voor een slecht weer oefening. http://t.co/oPf8wuSTuC

oefening

Windsnelheid van 154 km/u ten noorden van Waddengebied

Weerdienst MeteoConsult meldt zojuist dat ten noorden van de Wadden inmiddels windsnelheid van boven de 150 km/u is gemeten:

Twitter avatar MeteoConsult MeteoConsult-Weer.nl Iets noord van de Wadden zojuist windstoten van 154 km/u, het koufront trekt nu Nederland binnen. Let de komende uren goed op! #windstoten

Eerder twitterde de dienst deze weerkaart met windsnelheden:

Twitter avatar MeteoConsult MeteoConsult-Weer.nl Op Vlieland nu #10Bft met #windstoten van 107km/u. Op zee (F3 platform) zelfs windstoten van 143 km/u. http://t.co/MrqvVoVNnb

windsnelheid

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten: ga niet het bos in

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen om tijdens de storm die donderdag over het land trekt niet het bos in te gaan. Bossen in het noorden van het land zijn mogelijk gevaarlijk, doordat takken en hele bomen naar beneden kunnen komen. Mogelijk worden bospaden zelfs afgesloten, schrijf persbureau Novum.

Natuurmonumenten geeft het advies om het bos helemaal te mijden, tenzij het echt niet anders kan. Volgens Staatsbosbeheer is het beter ook vrijdag nog niet het bos in te gaan. Voor een 'herfstommetje' geeft Staatsbosbeheer de tip om voor een open gebied te kiezen.

Natuurmonumenten

De actuele spoorkaart

In het noorden van Nederland zorgt de storm al voor overlast op het spoor. Boven Amsterdam en Zwolle ligt het treinverkeer plat.

NS

NOS-verslaggever Kees van Dam kan amper blijven staan

storm

In beeld: de storm komt aan in Nederland

Wandelaars lopen over het strand van Scheveningen. Nederland maakt zich op voor de lange najaarsstorm die over het land trekt. De noordelijke provincies, en met name het Waddengebied, krijgen het volgens de voorspellingen het zwaarst te verduren. Foto ANP / Lex van Lieshout

Een fietser heeft moeite om vooruit te komen. Nederland maakt zich op voor de lange najaarsstorm die over het land trekt. De noordelijke provincies, en met name het Waddengebied, krijgen het volgens de voorspellingen het zwaarst te verduren. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

storm

Boten op de Waddenzee bij windkracht 10

Op deze foto is goed te zien dat de storm in Noord-Nederland flink tekeer gaat.

Twitter avatar SytseSchoustra Sytse Schoustra Nog eentje van de #Tiger en veerboot Noord Nederland samen , op een woeste Waddenzee, bij WZW 10 Bft #Terschelling http://t.co/RH4ynwj83o

Waddenzee

Stormvloedwaarschuwingen nu officieel van kracht

Dat meldt RTL Nieuws-journalist Antoin Peeters:

Twitter avatar AntoinRTLNieuws Antoin Peeters Stormvloedwaarschuwingen nu officieel van kracht.

Twitter avatar AntoinRTLNieuws Antoin Peeters Oosterscheldekering gaat vanavond om 22:30 dicht.

stormvloedwaarschuwingen

GVB Amsterdam geeft updates op rijm

Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf in Amsterdam twitterde eerder twee updates op rijm:

Twitter avatar GVBnieuws GVB Amsterdam Ondanks de vaak woelige baren blijven onze veren varen ook al deint u in het rond u bereikt de overzijde met de pont.

Twitter avatar GVBnieuws GVB Amsterdam De Sint Nicolaasstorm nadert z'n top. Dat levert soms problemen op. T'is dat u gewaarschuwd zijt. Pak uw jas: vertrek op tijd.

Verwachtingen rest van de middag en avond

In de loop van de middag wordt de piek van de storm eerst aan de kust verwacht. Daarna trekt deze landinwaarts en mogelijk houdt dat weerbeeld aan tot ver in de avond.

Op de Wadden en de kop van Noord-Holland trekt de wind aan tot windkracht 10. In de loop van pakjesavond zwakt de wind wat af tot windkracht 8. De rest van de Noordzeekust moet rekenen op windkracht 9. Ook in het binnenland waait het flink met windkracht 7 en in de kustprovincies stormachtig, kracht 8.

weersverwachting

Rijkswaterstaat: nog rustig op de weg, wel goed uitkijken

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat aan nrc.nl weten dat het op dit moment nog rustig is op de weg. Er zijn de 'gebruikelijke meldingen', maar daarbuiten valt het mee. Wel is de verwachting dat de drukte de komende uren gaat toenemen.

Rijkswaterstaat waarschuwt wel voor gevaarlijke tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van de windstoten. Weggebruikers moeten rekening houden met onverwachte obstakels op de weg zoals omgewaaide verkeersborden of afgebroken takken. Bovendien wordt flinke vertraging verwacht door een vroege spits vanwege sinterklaasavond.

Vooral vrachtwagenchauffeurs moeten extra oplettend zijn. Lege opleggers en aanhangers kunnen bijvoorbeeld op de Afsluitdijk en Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad makkelijk kantelen. Rijkswaterstaat zet waar nodig extra weginspecteurs in om ongevallen snel af te handelen en objecten van de weg te halen.

De ANWB raadt automobilisten af om nu de weg op te gaan met een aanhanger. De storm is nog niet zo ernstig dat mensen beter thuis kunnen blijven, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

NS legt uit voorzorg treinverkeer Noord-Nederland stil

De NS laat via Twitter weten dat het treinverkeer in Noord-Nederland preventief wordt stilgelegd:

Twitter avatar NS_online NS online Door zware wind wordt in Noord-Nederland het treinverkeer preventief gestaakt. http://t.co/axyyfHaEPO

De trajecten waarop geen treinen rijden:

 • Amsterdam – Haarlem
 • Amsterdam – Zaandam – Alkmaar – Den Helder/Hoorn - Enkhuizen
 • Zandvoort aan Zee/Haarlem – Alkmaar – Den Helder
 • Zwolle – Leeuwarden/Groningen
 • Leeuwarden – Stavoren/Harlingen
 • Leeuwarden – Groningen
 • Groningen – Roodeschool/Delfzijl/Veendam/Nieuweschans/Leer
 • Zwolle – Mariënberg – Emmen

Eerder liet Arriva al weten dat er vanaf 14:00 uur geen Arriva-treinen meer rijden:

Twitter avatar Arriva_NL Arriva Nederland Vanwege de weersomstandigheden vertrekken er vanaf 14.00 uur geen Arriva-treinen meer in Noord-Nederland. http://t.co/rwypEzpjAr

Een flinke storm trekt over Nederland. Sinds vanmorgen geldt voor de noordelijke provincies al de code rood. Het toppunt van de storm wordt tussen drie en vier uur vanmiddag verwacht. In dit liveblog houden we je, nu de storm gevolgen begint te krijgen, van minuut tot minuut op de hoogte van het laatste nieuws.