Knieblessure Robben blijkt ernstiger dan gedacht

Arjen Robben schreeuwt het uit nadat hij geblesseerd is geraakt in het bekerduel met FC Augsburg. Foto AFP / Christof Stache

De knieblessure die international Arjen Robben gisteravond opliep in de bekerwedstrijd van Bayern München tegen FC Augsburg blijkt ernstiger dan gedacht. Robben kan voor de winterstop niet meer in actie komen, zei de aanvaller vanochtend tegen de NOS.

Robben kwam gisteravond na een kwartier spelen hard in botsing met Augsburg-doelman Marwin Hitz. Die raakte Robbens knie met de noppen van zijn kicksen. In eerste instantie werd gedacht dat Robben alleen een diepe vleeswond had, maar bij onderzoek in het ziekenhuis werd vastgesteld dat ook kniebanden beschadigd zijn en het bot in de knie ingedeukt is.

Bekijk hier de overtreding op Robben:

http://www.youtube.com/watch?v=ZSE96NTefVI

Door de blessure mist Robben naar eigen zeggen in ieder geval het WK voor clubteams in Marokko, dat voor Bayern op 17 december begint. Ook zal hij ontbreken in de competitiewedstrijden met Werder Bremen en Hamburger SV en het laatste groepsduel van Bayern in de Champions League tegen Manchester City.

Robben: hij doorboorde letterlijk mijn been

Robben is boos op Augsburg-doelman Hitz, die volgens hem een onbesuisde actie beging:

“Ik ging alleen op hem af en wilde om hem heen. Hij kwam op een schandalige manier inglijden en doorboorde letterlijk mijn been.”

Robben, die in het verleden al vaker werd geplaagd door blessures, zegt “helemaal kapot” te zijn van zijn nieuwe blessure:

“Ik ben er helemaal kapot van. Het ging zo lang goed, en dan word je op zo’n manier uit de wedstrijd geschopt. Frustrerender kan niet.”

Beluister hier het hele interview van de NOS met Robben:

    • Pim van den Dool