KLM schrapt ook morgen vluchten - duizenden schademeldingen na storm

Een kind op de pier van IJmuiden vandaag. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De KLM houdt morgen nog twintig toestellen aan de grond in verband met de verwachte weersomstandigheden. Het gaat om vluchten van Schiphol naar Europese bestemmingen. Dat laat een woordvoerder weten aan persdienst Novum. Naar verwachting worden morgenmiddag geen vluchten meer geschrapt.

KLM heeft vandaag 42 vliegreizen geannuleerd in verband met de storm. In totaal werden op Schiphol ongeveer zestig vluchten geschrapt. Op de luchthaven hadden veel vluchten vertraging. Een handjevol vluchten liepen vertragingen van meer dan een uur op. Ook het treinverkeer had veel last van de storm. Treinverkeer ten noorden van Amsterdam werd rond 14 uur geschrapt.

Duizenden schademeldingen

Er zijn 3719 meldingen gedaan van schade, blijkt uit cijfers van alarmeringen.nl. De meeste meldingen werden gedaan tussen 16 en 20 uur: bijna 2700. Op deze interactieve kaart is te zien dat de meeste schademeldingen in Amsterdam zijn gedaan, daarna in Rotterdam en daarna in Hilversum.

Vannacht worden hoge waterstanden verwacht, vooral in het zuidwesten en het uiterste noordoosten van het land. Dat komt door de combinatie van storm met springtij. Op sommige plaatsen wordt dijkbewaking ingesteld en worden keermuren en sluizen gesloten om wateroverlast te voorkomen.

Lees hier ons liveblog terug over de storm vandaag.

    • Mirjam Remie