Documentaire: De magie van Mandela

Een muurschildering van Nelson Mandela in Kaapstad.
Een muurschildering van Nelson Mandela in Kaapstad. Foto AFP / Masixole Feni

Wat maakte Nelson Mandela nu zo bijzonder dat mensen emotioneel worden als ze het over een ontmoeting met hem hebben? Bekijk de documentaire ‘De magie van Mandela’ over de betoverende oud-president van Zuid-Afrika.

De ontmoeting met Nelson Mandela in 1994, tijdens het benefietprogramma ‘Geef Zuid-Afrika een kans’, was voor programmamaakster Astrid Joosten het mooiste moment van haar carrière. Sprakeloos was ze. Daarom ging Joosten, zeventien jaar later, op zoek naar wat precies de magie van Nelson Mandela is.

Onder meer Ed van Thijn, Wim Kok en Ruud Gullit mochten Mandela ontmoeten. Joosten sprak met hen. Ook een ex-gevangene en een ex-cipier van Robbeneiland komen aan het woord. Toch blijkt de magie van Mandela moeilijk onder woorden te brengen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

    • Marije Willems