Dit is Stein

Het gewone bijzonder maken: dat doet George Meijers. Dezer dagen verscheen een fotoboek over zijn Limburgse dorp.

None

Veel fotografen dromen ervan verre reizen te maken. Sommigen zetten droom om in daad. Er zijn ook fotografen die zich geïnspireerd weten door hun zeer nabije omgeving. De afgelopen vier jaar fotografeerde George Meijers in de Limburgse dorpen Elsloo, Urmond, Berg aan de Maas, Meers en zijn geboortedorp Stein, waar hij nog altijd woont.

Hij was nergens naar op zoek. Hij liep tegen dingen aan en bleef zich verwonderen over de omgeving die hij zo goed kent.

En zo heeft Meijers kans gezien het gewone bijzonder te maken en krijgen we een soms aan het hilarische grenzende inkijk in de dorpen waar men dol is op grind op de oprit, liefst nog voorzien van sierhert of keramische panters. Waar de groene afvalcontainer gewoon naast de ingang van de kapel staat, het bankje in de voortuin stevig aan de ketting ligt en de rolluiken half open zijn om mensen niet het zicht op die prachtige muurschildering te ontzeggen.

Meijers was er niet op uit een mooie kalender bij elkaar te fotograferen. Naar de kasteelruïne, één van de bezienswaardigheden van Stein, wordt tevergeefs gezocht. Dit is Stein, gezien door de ogen van één van zijn trouwste inwoners, die vaak op het punt stond voorgoed te vertrekken maar er bleef. Gewoon omdat de dingen soms zo lopen.

Info over DIT IS STEIN/THIS IS STEIN is te vinden op Meijers’ website: georgemeijers.com Het boek kost € 36,50

    • George Meijers
    • Nicole Robbers