De werknemer Hé, dit nieuws gaat over mij

Reetu Ahuja, projectmanagement officer op de afdeling finance, risk & compliance

Officieel was Reetu Ahuja nog niet geïnformeerd toen ze rond lunchtijd over de parkeerplaats van het hoofdkantoor van Achmea in Zeist loopt.

Toch had ze het nieuws over de 4.000 ontslagen bij haar werkgever Achmea al gehoord toen ze wakker werd. Ze was eigenlijk nogal verbaasd dat het op de radio, televisie en nieuwswebsites nergens anders over ging.

„Ik dacht: hé, dat gaat over mij. Is dit zo’n groot nieuws dan? Wij zijn er zelf niet zo van geschrokken. Op onze afdeling waren we al geïnformeerd dat ongeveer 30 procent van de mensen ontslagen zal worden.”

Ahuja ziet de ontslaggolf als een teken van de tijd. Wie het nieuws volgt, zegt ze, kan niet verwachten dat Achmea op de oude voet verder kan gaan. „Ik probeer het positief te bekijken. Mocht ik mijn baan kwijtraken, zie ik het maar als nieuwe kans op leuk werk. Het is natuurlijk wel spannend, dat zal ik niet ontkennen. Mensen om me heen zijn de afgelopen tijd ook hun werk kwijtgeraakt, en ik zie dat ze soms een jaar lang op de bank voor zich uit zitten te staren. Dat heeft niets te maken met hun kwaliteiten, maar er is gewoon niet voldoende werk. Ik hoop niet in zo’n situatie terecht te komen.”