Asterix-tekenaar Uderzo klaagt dochter aan

De 86-jarige Franse tekenaar Albert Uderzo, tekenaar van de strip Asterix & Obelix, gaat wegens ‘psychologisch geweld’ zijn dochter en schoonzoon aanklagen. Dat schrijft NRC Handelsblad. De aanklacht, zo schrijven de Franse kranten waar NRC Handelsblad zich op baseert, is een reactie op de juridische strijd die Sylvie Uderzo en haar echtgenoot in 2011 tegen

Uderzo met zijn beroemde creatie Obelix in 2009.
Uderzo met zijn beroemde creatie Obelix in 2009. Foto ANP

De 86-jarige Franse tekenaar Albert Uderzo, tekenaar van de strip Asterix & Obelix, gaat wegens ‘psychologisch geweld’ zijn dochter en schoonzoon aanklagen. Dat schrijft NRC Handelsblad.

De aanklacht, zo schrijven de Franse kranten waar NRC Handelsblad zich op baseert, is een reactie op de juridische strijd die Sylvie Uderzo en haar echtgenoot in 2011 tegen de tekenaar is begonnen. Albert Uderzo zou zijn erfenis verkwanselen.

Volgens de tekenaar willen zijn dochter en haar echtgenoot, door hem wilsonbekwaam te laten verklaren, die erfenis in handen krijgen. Uderzo noemt de strijd van zijn dochter, die hij in 2007 bij Asterix-uitgever Les Éditions Albert René ontsloeg, ‘een soort stalking’: “Het is heel pijnlijk”

    • Roderick Nieuwenhuis