Zo blijf je uit grieps klauwen

Downloaden // App Sickweather iPad, iPhone

De ‘r’ zit alweer een tijd in de maand, dus pas op voor griep. Veel fruit en groenten eten helpt, maar ook Sickweather kan ziek worden voorkomen. Deze app van de gelijknamige ontwikkelaar speurt Twitter en Facebook af voor meldingen (‘mijn zoon heeft griep’) en combineert die met de bijbehorende locaties. Zo brengt Sickweather risicogebieden in kaart. De app doet dit voor 25 ziektes, van mond- en klauwzeer tot pokken. Wie meldingen wil ontvangen in plaats van zelf de app af te speuren, kan zich voor 1 dollar per ziekte per maand abonneren op een nieuwsbrief. Al is dat voor Nederland, met overwegend griep en verkoudheid, wat veel gevraagd. De app is voorlopig alleen in het Engels en is buiten de VS en Groot-Brittannië nog niet heel bruikbaar.