Kunst markt

Te koop Twee tekeningen van vliegen, in 1952 en 1954 gemaakt door beeldhouwer Carel Visser (1928), beide iets groter dan A4-formaat. Op 9 december te koop bij veilinghuis AAG in Amsterdam. Richtprijs: ATP, oftewel à tout prix.

Bijzonderheid De tekeningen komen uit de collectie van Benno Premsela en Friso Broeksma, verzamelaars uit Amsterdam. Topstukken uit deze collectie werden eerder bij Sotheby’s in Parijs geveild. AAG biedt nu enige tientallen ‘kleinere’ werken aan, vele zonder richtprijs, dus te koop vanaf 1 euro.

Goede koop?Paul van Rosmalen van galerie en kunsthandel Borzo in Amsterdam: „Een interessante veiling. De Premsela-collectie bevat prachtige, kleine werken van grote namen, snoepjes voor fijnproevers. Zoals dit vroege werk van Visser. Ik ken wel enkele figuratieve beelden van hem, maar geen figuratieve tekeningen.”