Het verhaal is nog intact

Gaan // toneelstuk De Passievrucht Hummelinck Stuurman Tour t/m 15/3. toptheater.nl

Van beroemd boek naar filmhit naar toneelstuk: kan de toeschouwer van de voorstelling De Passievrucht, naar de roman van Karel Glastra van Loon, nog argeloos zijn? Armin (Victor Reinier) ontdekt na de dood van zijn vrouw dat zijn zoon niet de zijne is. Wie is dan de vader? Gaandeweg verdenkt hij elke man die ooit in de nabijheid van zijn vrouw verbleef. In de regie en toneelbewerking door Ignace Cornelissen blijft het verhaal intact. Het sobere decor stelt symbolisch een half afgeschilderd interieur voor. Hoofdrolspeler Reinier vertolkt geloofwaardig zijn preoccupatie, tegenspeelster Oda Spelbos als zijn nieuwe vriendin troost met kleine gebaren. Innemend is de jongen (Baue van Leyden) die de zware theatertaak heeft te ontdekken dat hij een andere vader heeft.