Herfstpasta in uitdijend gamebedrijf

Sfeer

Spil Games blijft maar uitbreiden. Het bedrijf barst uit zijn pand en heeft daarom inmiddels ook een oude fabriekshal aan de overkant betrokken. In de game-industrie blijkt de crisis ver te zoeken: op de kantinetafels vind je een minikrant met nieuws uit het bedrijf, verjaardagen van medewerkers en een flink aantal vacatures. Wie de gouden tip levert, krijgt een niet kinderachtige bonus.

De kantine heeft zich al net zo explosief ontwikkeld. Het begon ermee dat schoonmaakster Conny gevraagd werd ook wat boterhammen te smeren. Nu runt ze een drukke kantine met verschillende zalen. In een ervan wordt druk geflipperd en getafelvoetbald.

We nemen de dagspecial: herfstpasta met paddestoelen, walnoten en spekjes en een glas vers sap. De pasta is aan de vette kant, maar wel smakelijk. En niet duur: werknemers betalen 45 euro per maand, dat is bij een gemiddeld aantal van 228 werkdagen per jaar 2,37 euro per dag.

Reacties

„Wij buitenlanders leren hier allerlei Nederlandse dingen eten”, vertelt de Amerikaan Scott, pr-manager. „Het is grappig te horen op hoeveel manieren je ‘hutspot’ kunt uitspreken. Ik vind dat superlekker!” Producer Raul, die uit Chili komt, vindt de kantine awesome: „Gezond, lekker en veel keus. En in Chili kun je voor dit bedrag echt niet lunchen.” De Nieuw-Zeelandse Nina is kritischer: „Ik vind het niet zo gezond, het is allemaal erg vet en zoet. De saladebar is wel verbeterd.” Creative producer Kim zegt: „Fijn ook dat er geen cateraar is ingehuurd. Conny hoort er echt bij.” Het groepje Italiaanse collega’s vindt de lunch oké, maar mijdt de pasta. Francesco, reporting specialist: „It’s just not like mama’s!

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl